Data Scientist / Customer Success Consultant
Fulltime, standplaats: Groningen
Word jij gelukkig van het analyseren en structureren van data, en weet je tegelijk een link te leggen naar de toepasbaarheid voor onze klanten en platformen? Op de hoogte van alle recente ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? Ben jij niet alleen een technologische topper, maar heb je ook communicatieve skills? Denk jij even creatief als analytisch? Til jij ons platform naar ‘the next level’ en adem jij data? Laat het ons weten, misschien ben jij de persoon die we zoeken!

 

Werkzaamheden
In de functie van Data Scientist / Customer Success Consultant werk je aan ons eigen Data Management Platform (DMP, LeadQ) en Marketing Automation Platform (DNX) voor een breed scala aan toonaangevende opdrachtgevers. Je deelt deze verantwoordelijkheid met een klein team van developers, business- en informatie analisten. Vanuit jouw vakgebied lever je een essentiële bijdrage aan het (door)ontwikkelen van onze platformen tot leading ‘Next Generation’ business intelligence en data analytics oplossingen voor onze klanten. Je draagt bij aan webapplicaties, koppelingen en combineer je complexe databases uit diverse omgevingen. Bovendien pas je geavanceerde data-analyse en datamining technieken toe om data om te zetten in inzichten voor onze klanten. Deze inzichten worden gebruikt om gedrag te verklaren, voorspellen en/of beïnvloeden. Vanuit jouw Data Science expertise voeg je intelligentie toe aan Marketing en lever je actief een bijdrage aan de definitie en implementatie van onze platformen en strategie. Je zult een brug slaan tussen klantwens en mogelijkheden. Naast doorontwikkeling en reactieve werkzaamheden ga je ook proactief op zoek naar kansen die verscholen liggen in de ruwe data vanuit in- en externe databronnen.

Wat verwachten wij verder van jou?
Naast de profielschets hierboven verwachten we eigen initiatief en ondernemerschap binnen de kaders van jouw werkzaamheden. We verwachten dat je je verantwoordelijkheden neemt en dat je breder kijkt dan alleen je eigen takenpakket. We zijn open tijdens reguliere kantoortijden, maar we verwachten daarin flexibiliteit in het geval van urgente zaken. Ons ambitie niveau ligt hoog, we groeien graag door totdat we een topspeler zijn op het gebied van ‘Big Data’, processen en Business Intelligence oplossingen. We zoeken daarom (aankomende) topspelers met dezelfde ambitie, die binnen hun vakgebied een actieve en ondernemende bijdrage leveren aan het succes van Datanext.

 

Wat bieden we jou?
We zijn een kleine en solide werkgever, we hebben een team waarin humor een grote rol speelt. We geven veel vrijheid, en stimuleren en faciliteren ieder lid van ons team om door te groeien. We zijn een open en platte organisatie, waarin men elkaar respecteert, support én stimuleert. We hebben de lekkerste koffie, verzorgen je lunch en zorgen voor vers fruit op de werkplek. We zijn gevestigd in het voormalig Scheepvaarthuis, in Groningen Zuid: een prachtig verbouwd kantorenpand met gelijkgestemde bedrijven. Salaris is marktconform en we bieden een uitstekende pensioenregeling.

Wat zijn de functie eisen die we stellen?

  • WO werk- en/of denkniveau
  • Brede kennis van datamodellen en datatypen
  • Ruime ervaring met SQL
  • Ervaring met data analyse tools (als Tableau, Rapidminer, R of Python)
  • Je blinkt uit in samenwerking, het nemen van initiatief en klantgerichtheid

    Pluspunten voor:

    Kennis van en ervaring met Big Data oplossingen en geavanceerde datamining tools

 

 

We ontvangen graag je CV en motivatie, je kan deze mailen naar hr@datanext.nl

Voldoe je niet aan alle bovenstaande eisen, maar denk je tóch de topspeler te kunnen zijn die we zoeken? Leg ons dan uit waarom en overtuig ons je tóch uit te nodigen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.