Data Scientist (junior)
Fulltime, Groningen

Wij zoeken aanvulling op ons RED (Research, Experiment and Development) team! Heb jij affiniteit met Machine Learning en AI? Kun jij verbinding leggen met big data en menselijk gedrag? Hebben algoritmes jouw interesse en voel jij je comfortabel bij het toepassen van specifieke of juist meer hybride technieken om te kunnen voorspellen en besluitvorming te ondersteunen? Lees dan snel verder:

Wat ga je doen?
Je levert een essentiële bijdrage aan een business intelligence en data analyse oplossing voor een breed scala aan toonaangevende opdrachtgevers. Je past in deze functie verschillende geavanceerde technieken toe om data om te zetten in inzichten. Deze inzichten worden door onze klanten gebruikt om gedrag te verklaren, voorspellen en/of te beïnvloeden. Naast het (door)ontwikkelen van onze platformen ga je ook proactief op zoek naar kansen die verscholen liggen in ruwe data vanuit diverse in- en externe databronnen. De belangrijkste zijn; Automatic Speech Recognition, Audio analysis, Natural Language Processing, Network modelling, Big Data analysis. Affiniteit met Machine Learning e/o Deep Learning, e/o Artificial Intelligence en de wil om te leren, in combinatie met bijvoorbeeld een IT/Psychologieachtergrond zorgen er voor dat jij een frisse kijk op de huidige inzichten met je meebrengt.

Jij
Bent een enthousiaste persoonlijkheid en gepassioneerd in je werk. Bij voorkeur heb je affiniteit of enige ervaring met Machine Learning en Artificial Intelligence. Voor de samenstelling van het team en de bestaande werkzaamheden zoeken wij een collega met een achtergrond in bijvoorbeeld psychologie (of vergelijkbaar), waarbij het ideaal is wanneer je ook enige overlap hebt met IT/Computerscience.
Het is een sterke pre wanneer je kennis hebt van datamodellen en datatypen. Ook ervaring met Python en bij voorkeur SQL is mooi meegenomen.

Naast de nodige creativiteit breng je ook een analytische blik mee. Je neemt je verantwoordelijkheid en kijkt verder dan je eigen takenpakket. Je bent betrokken, proactief en stelt je flexibel op. Je krijgt veel ruimte om je werkdag zelf vorm te geven en vanuit ons krijg je alle handvatten om je te ontwikkelen.

Wij
De DATANEXT Group is uitgegroeid tot een ambitieuze club mensen die haarfijn aanvoelen wat de klant nodig heeft. Samen hebben wij zeker 25 jaar aan kennis en ervaring in software development opgebouwd. Deze kennis en ervaring zetten wij in om onze klanten maximaal te ontzorgen. Daarbij laten we de data het werk doen. Wij bouwen prachtige platforms die ingezet kunnen worden voor marketing automation, quality monitoring van klantcontact, AVG-ondersteuning en Lead Management. We hechten veel waarde aan duurzame relaties. Onze ambitieniveau ligt hoog; wij willen markleider zijn met ons platform in data- en digitalisering vraagstukken waarbij de (eind) klant centraal staat.

Nieuwsgierig?

We komen graag met je in contact! Maak je interesse kenbaar met een CV en korte motivatie via e-mail naar hr@datanext.nl t.a.v. Marloes Scheffer of bel naar 050-2003100. Pas je niet helemaal in het plaatje maar denk je tóch de collega te zijn die we zoeken? Overtuig ons en wij gaan graag met je in gesprek!

 

Wij recruiten op onze eigen wijze, soms in combinatie met een aantal vaste recruitment partners. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarmee niet op prijs gesteld.