Wij recruiten op onze eigen wijze, soms in combinatie met een aantal vaste recruitment partners. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarmee niet op prijs gesteld.

 

Data Scientist & Customer Success Consultant – DATANEXT GROUP
Fulltime, Groningen

De DATANEXT Group bestaat uit een aantal labels, allen gebaseerd op haar eigen Customer Data Platform ‘DNX’. De uitingsvormen variëren in vorm en functie per klant, maar data staat altijd centraal, al dan niet gecombineerd met AI en Machine Learning. De verschillende labels richten zich o.a. op Marketing Automation, Quality Monitoring in klantcontact, AVG-ondersteuning en Lead Management. De verwerking, interpretatie en visualisatie van de data gebeurt veelal op basis van maatwerk. De data van onze klanten moet worden gestructureerd en geanalyseerd waarbij de link moet worden gelegd naar de toepasbaarheid voor onze kanten en platformen. Wil jij als Data Scientist zorg dragen voor onze klantendatabase en ben je pro-actief? Op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden binnen je vakgebied? Wellicht ben jij de persoon die we zoeken!

Werkzaamheden
Als lid van het ‘Data Science en Intelligence Team’ lever jij samen met je collega’s een essentiële bijdrage aan het (door)ontwikkelen van ons platform tot een van de leading ‘Next-Generation’ Customer Data Platformen, en daarbij horende webapplicaties en koppelingen. Je combineert complexe databases uit diverse interne en externe omgevingen. Bovendien pas je geavanceerde data analyse en data mining technieken toe om gestructureerde en ongestructureerde data om te zetten in inzichten in consumenten. Deze inzichten worden gebruikt om gedrag te verklaren, voorspellen en/of beïnvloeden. Met behulp van ons platform voeg je intelligentie toe aan marketing en voorzie je alle relevante stakeholders van rapportages, inzichten, segmentaties, modellen en klantdata. Je neemt een adviserende rol in als de situatie daar om vraagt. Veder vul (en onderhoud) je samen met je collega’s de knowledge base met technische documentatie.

Wat verwachten wij verder van jou?
Naast de profielschets hierboven verwachten we eigen initiatief, we verwachten dat je je verantwoordelijkheid neemt en dat je breder kijkt dan alleen je eigen takenpakket. We zijn open tijdens reguliere kantoortijden, maar het is mogelijk dat er in het weekend hoog urgente zaken binnen komen. Daarin verwachten we flexibiliteit. Ons ambitie niveau ligt hoog, we groeien graag door totdat we een topspeler zijn op het gebied van ‘Big Data’, processen en Business Intelligence oplossingen. We zoeken daarom (aankomende) topspelers met dezelfde ambitie, die binnen hun vakgebied een actieve en ondernemende bijdrage leveren aan het succes van de DATANEXT Group.

Wat bieden we jou?
We zijn een groeiende, maar solide werkgever. De teams bestaan o.a. uit Data Scientists, AI/ML specialisten, en developers. Humor speelt een grote rol. We geven veel vrijheid, en stimuleren en faciliteren ieder lid van ons team om te ontwikkelen. Je start voor deze functie binnen het Client & Data Services Team, om in hoog tempo feeling te krijgen met onze klanten, platformen en databases. Dit is de perfecte basis voor de werkzaamheden in het Data Science & Intelligence team. We zijn een open en platte organisatie, waarin men elkaar respecteert, support én stimuleert. We hebben goeie koffie, verzorgen je lunch en zorgen voor vers fruit op de werkplek. We hebben een fijn kantoor in Groningen Zuid, salarissen zijn marktconform en we bieden een uitstekende regeling voor een persoonlijke oudedagsvoorziening.

 Wat zijn de functie eisen die we stellen?

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Kennis van en ervaring met Big Data oplossingen en geavanceerde data mining tools
  • Ruime ervaring met SQL
  • Ervaring met data analyse tools (zoals Tableau, Rapidminer, R en Python)
  • Pro-actief en ondernemend
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in spraak en geschrift

 We ontvangen graag je CV en motivatie, je kan deze mailen naar hr@datanext.nl, t.a.v. Louise Wiggers

 

Wij recruiten op onze eigen wijze, soms in combinatie met een aantal vaste recruitment partners. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarmee niet op prijs gesteld.